Rév és Társai Gázipari Kereskedelmi Kft.

"True Partner in Pressure"

SCBA és életmentő palackok

A Luxfer története 1958-ra nyúlik vissza a légzőkészülék és életmentő palackok gyártásának területén, amikor Angliában legyártotta az első hidegen húzott, varratmentes alumínium palackjait. Ezeket először csak üdítőital csapolásához használták, majd az 1960-as évek elején ezen palackok használata kiterjedt egyéb területekre is úgy, mint légzőkészülékekhez és életmentésre.

Európában egyre népszerűbbekké váltak az acél palackokhoz képest könnyebb súlyukból adódó egyszerűbb szállíthatóságuk és kezelhetőségüknek köszönhetően, melynek legnagyobb előnyét a tűzoltóságok és életmentő brigádok élvezték. A Luxfer 1972-ben Kalifornia államban megnyitotta első amerikai gyártó egységét, majd 1976-ban a légzőkészülék piacra vezette az első üvegszállal megerősített (hoop wrap) kompozit palackjait.

Tíz évvel később a Luxfer Gas Cylinders kifejlesztette, majd eladásba helyezte az első LCX® teljes felületen üvegszállal, majd Kevlarral, és 1997-ben szénszállal teljes felületen tekercselt kompozit palackjait.

Az elmúlt években a Luxfer további új fejlesztésű termékeket vezetett be az LCX-SL szuper könnyű, az LCX-XD extrém tartós és az LCX-EL 30 éves élettartamú palackok formájában . 50 országban a Luxfer kompozitjai a világon legtöbbet forgalmazott palackjai.

Jelenleg a Luxfer Riverside-ban (Kalifornia), Grahamben (Észak Karolina), Nottinghamben (Nagy Brittania), Gerzat (Franciaország), Sanghaiban (Kína) és Új Delhiben (India) rendelkezik gyártó egységgel.

L6X® alumínium palackok

L6X alumínium palackjaink különleges L6X alumínium ötvözetből készülnek, amely a Luxfer A6061 alumínium ötvözet fejlesztése. A Luxfer ...

Bővebben

L7X® paláston tekercselt palackok

Az L7X felületen tekercselt palackok a Luxfer L7X ötvözetből gyártott béléstestével készülnek, mely kiváló mechanikai jellemzőket és jelentős sú...

Bővebben